Het onwaarschijnlijke wielerjaar kreeg het afgelopen weekend een prachtige apotheose. Zowel de U17 als U19 renners zetten de slotmanche van de Beker van Belgie naar hun hand, met winst als team in de daguitslag. Bij de U17 zaten we met 3 renners in de kopgroep. Lomme Van den Meerssche (7e), Nicolas Aernouts (12e) en Cedric Keppens (15e na fietswissel in slotronde) zorgden voor de winst. In het eindklassement wint het U17 team met een comfortabele 15 punten voorsprong op het 2e team. Met 2x winst en 2x 2e in de dagklassementen mogen we van een oververdiende zege spreken.
Bij de U19 een gelijkaardig scenario, waar we met maar liefst 4 renners deel uitmaakten van de kopgroep. Steffen De Schuyteneer (4e), Mauro Cuylits (5e), Sil Van Daele (17e) en Yorick Slaets (20e) zorgden voor de kers op de taart met dagwinst. Ook Quinten De Buysser en Warre Van den Meerssche reden een puike wedstrijd in dienst van het team. Ook de eindwinst is overduidelijk met maar liefst 39 punten voorsprong op team 2. Bij de U19 is er ook een individueel klassement. Steffen pakt hier met de gele trui het eindklassement en we eindigen met maar liefst 6 renners in de top 21.
 
Het is nu het 2e jaar op rij dat we alle klassementen winnen als team en we ons het beste Belgische team van deze 2 jeugdcategorieën mogen noemen. Een grote opsteker voor alle renners, de crews, de sponsors en de club als geheel. Proficiat!
 
Intussen bouwen we verder aan de toekomst. In het veld is een beweging op gang gekomen van een pak renners die hier met succes actief zijn. Het grote aanbod aan crosstrainingen en stages binnen de club heeft hier ook een nieuwe dynamiek gecreëerd. En ook op de piste trok een delegatie jeugdrenners dit weekend naar Apeldoorn waar er een heel leerrijke opleiding werd gevolgd bij de collega’s van De Adelaar, onder leiding van organisator Hans Van Bon die het pisteseizoen op gang schoot. Zo stomen we de nieuwe generatie klaar.
 
Nog dit weekend boekte Auke De Buysser in thuisbasis Knesselare haar 25e (!) zege van dit seizoen en was Cedric Keppens zaterdag ook de beste in Berlare, goed voor zege nr 19. Indrukwekkende cijfers allemaal.
 
 
 

Uitnodiging open training

Is fietsen iets voor jou? Kom het eens proberen bij het Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme

Wanneer?

-Dinsdag 6 September om 18u.

-Samenkomst Mirabrug Hamme (parking aan crossparcours Hamme) voor een veldtraining met mountainbike of crossfiets.

-

Wat? We doen enkele leuke oefeningen en trainen onze fietstechniek. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren clubmedewerkers.

Wie? Alle jongens en meisjes met geboortejaar 2015-2014-2013-2012-2011-2010-2009.

Schrijf je in voor 1 september via deze link.

Wat heb je nodig?

-Sportieve kledij en helm.

-Een degelijke mountain-bike of crossfiets.

-Veel ‘goesting’.

  Deelname is gratis!

Meer info/vragen: rudycocyclingteam@hotmail.com

Ook de voorbije week knalden onze renners en rensters er duchtig op los.

Zoals in een eerder bericht vermeld, werd het Belgisch kampioenschap voor U15 een groot succes. Met Mats De Ridder en Laura Fivé mochten we 2 nieuwe Belgische kampioenen verwelkomen, en ook het zilver van Brent Biesbroeck en het brons van Luara in de wegrit blonken danig in de zon. Maar ook de mooie prestaties van alle andere deelnemers willen we toch ook in het zonnetje zetten. Bij de U14 reden Senne De Loose (8e) en Vic De Smet (9e) naar een top 10 in de wegrit, terwijl Daan Van Raemdonck (11e) net buiten de top viel in de tijdrit. Ook Brent Biesbroeck knalde naar een 4e plaats in de tijdrit, Romy Debacquer werd knap 5e bij de meisjes en Giel De Nul behaalde dezelfde topnotering bij de jongens U15 in de wegrit. Ook degenen die geen top 10 behaalden, reden toch een heel knappe race.

 

In de ‘thuiskoers’ in Grembergen behaalde Amélie De Pourcq dezege en Stan Korte (2e) en Clément Van Holle (3e) ereplaatsen. Ook de U12 gingen er volledig voor.

Enkele km verder in het eigen Hamme was er ook het PK mountainbike, met verdiende medailles voor Maurits Smet (2e) en Kobe Teughels (3e).

 

Op zaterdag was er dan een nieuwe manche voor de Beker van België U19. 2 renners in de goede vlucht (Sil Van Daele 6e en Arne De Maere 8e) beschermden de gele trui van Steffen De Schuyteneer, die zijn trui kon behouden. Met ook nog Milan Feys in de top 10 (9e) werden we in het ploegenklassement weer knap 2e en behouden we onze ruime voorsprong in het klassement.

 

Dit weekend werd ook de Tryptique Ardennais verreden voor zowel U17 als U19. Bij de 3-daagse U17 was Cedric Keppens de uitblinker met een ritzege, een 2e, 3e en 5e plaats. Cedric werd 2e in het eindklassement en behaalde ook met bravoure de witte bergtrui. Ook de andere jongens konden deze zware 3-daagse tot een goed einde brengen en mengden zich regelmatig in de nevenklassementen.

Bij de U19 kwamen verschillende renners met heel goede benen uit de zware rittenkoers in Aubel de week voordien. Milan Feys legde met een 3e plaats in de tijdrit de basis voor zijn 3e plaats in het eindklassement. Sil Van Daele won knap de slotrit (en 11e in eindklassement) en Warre Van den Meerssche had zich gefocust op de groene rushestrui en kon deze ook meenemen naar huis. Ook Mauro Cuylits ( 8e in tijdrit en 9e in slotrit en 10e in eindklassement) en Yarno Heymans deden als eerstejaars aardig mee. De ploeg kon ook het algemene ploegenklassement winnen.

 

Bij de meisjes tekende Auke De Buysser voor een nieuwe straffe dubbelslag bij de U17.

 

De knaller eind juli was wel de jeugdolympische titel van Cedric Keppens in Slowakije. In een sprint met een beperkte groep was hij de snelste om naar een unieke overwinning te sprinten. Bij de meisjes vocht Auke De Buysser voor wat ze waard was tussen haar oudere concurrenten. Ondanks pech werd ze toch nog knap 27e op de 102 deelneemsters. Proficiat beide en hopelijk hebben jullie genoten van de unieke sfeer!

 

De voorbije weken waren ook zeer succesvol voor de club met oa Vlaamse titels voor Brent Biesbroeck en Auke De Buysser en onze U19 renners die oa in de 4-daagse van Kontich met zo goed als alle prijzen gingen lopen. Ook in de proloog van de ronde van Oostenrijk was het bingo. Verder was ook ons wielerkamp weer een schot in de roos. Alle info over de prestaties van onze renners en activiteiten van onze club vind je op onze Facebook pagina ‘Rudyco Cycling Team vzw’ waar je wekelijkse updates kan lezen.

 

Auke De Buysser zette haar indrukwekkende zegereeks verder, met 2x winst dit weekend waaronder ook het Vlaams kampioenschap.

Op het BK streetcross eindigde Kobe Teughels knap 3e, Siebe De Clercq werd mooi 4e.

Er was ook het PK voor de U15: Laura Fivé verlengde haar titel bij de U15. Romy Debacquer werd zowel 2e in de tijdrit als in de wegrit U13 meisjes, Maïté De Pourcq werd knap 4e in de tijdrit en 5e in de wegrit. Ook Brent Biesbroeck en Siebe De Clercq werd 2x 2e en 3e in tijdrit en wegrit bij de U13. Bij de U14 reed Vic De Smet naar een top 5 in de tijdrit en werd Senne De Loose verdiend 4e in de wegrit. In de provincie Antwerpen snelde Lore Van Reeth naar de 3e plek.

Bij de U15 jongens sprintte Giel De Nul naar zilver, ook Storm Van den Eynde reed naar een top 5. En dan heb ik het nog niet over de karrevracht ereplaatsen van de andere renners en rensters.

Met 11 nieuwe medailles/titels dit weekend begin onze club meer en meer op een groothandel in edelmetalen te lijken

Voor de eerste keer werd een Ronde van Vlaanderen georganiseerd in Oudenaarde voor U17 jongens en meisjes. Bij de jongens U17 knalde Cedric Keppens naar een topoverwinning, Lomme Van de Meerssche werd knap 9e. Met de zege verstevigt Cedric ook zijn koppositie en gele trui in de topcompetitie, Lomme rukt op naar plaats 4. Thibaut Van Damme behoudt zijn rode trui, ook al kwam hij samen met oa Nicolas Aernouts hard ten val in een afdaling. We wensen beide renners veel beterschap! Bij de meisjes U17 toonde Auke De Buysser zich de sterkste, door samen met 2 andere U17 rensters de ontketende U19 wereldkampioene Zoe Backstedt te volgen. Een nieuwe prachtzege voor Auke!

Bij de U19 maakten Milan Feys en Mauro Cuylits deel uit van de goede vlucht van 8, met 5 buitenlanders. In de finale haperde de versnelling van Milan waardoor hij tevreden moest zijn met de 7e plaats. Mauro, snel aan de meet, kwam 300m van de finish ten val waardoor hij zijn winstkansen in rook zag opgaan. Mauro werd wel nog mooi 6e. Met ook nog 2 andere clubrenners in de top 26 werden we in het ploegenklassement knap 3e, 1e Belgische ploeg ook.

 

Onze andere U19 renners moesten zich dit weekend ook meten op top internationaal niveau. Jens Verbrugghe reed met de nationale ploeg de Trophee Centre Morbihan, een 2-daagse van de Nations Cup. Jens legde zijn zege vast na een 4e plaats in de tijdrit en een 10e plaats in de slotrit. Door de sterke Belgische prestatie staat België nu terug op kop in de Nations Cup.

Daarnaast was er de Internationale 3-daagse van Axel, met zeer sterke buitenlandse delegaties. Onze renners deden het ronduit schitterend. Steffen De Schuyteneer stond 2x op het podium in de ritten (3e en 2e) en behaalde ook de witte trui als beste jongere. In het eindklassement werd hij heel knap 4e. De 3 (buitenlandse) renners die voor hem eindigden staan alle 3 in de top van de wereldwijde UCI stand! Ook Yorick Slaets, vrijdag nog opgeroepen na ziekte van een ploegmakker, reed 2x top 10 en werd knap 12e in de eindstand. Ook Milan Van den Haute, Fredrik Fjaerli en Yoran Van Gucht deden het heel goed. Als team behaalden we een fenomenale 2e plaats op 35 internationale teams, waarbij alleen het U19 team van World Tour team AG2R (met een selectie van internationale toppers) ons vooraf ging. Straf dat onze renners op 3 internationale fronten zo knap konden presteren. In de UCI stand staan nu 7 Belgen in de top 60, waarvan maar liefst 3 clubrenners. Ongezien.

Eerder deze week was er ook de nationale testtijdrit, waar Jens Verbrugghe ook won bij de U19.

Iedereen nogmaals een dikke proficiat, wat een onwaarschijnlijk weekend weer!

 

 

Wat een weekend! We vallen in herhaling, maar ook de voorbije dagen schudden onze renners en rensters weer het beste uit hun benen.

We starten met de knappe solo van 30km van Lomme Van den Meerssche in de topcompetitie U17, resulterend in winst. Deze GP Herman Van Springel heeft voor onze club een speciale emotionele betekenis, meer hierover verder deze week. De pelotonsprint voor de 4e plaats werd gewonnen door Cedric Keppens, die ook de gele leiderstrui verovert in deze competitie. In de jongerenstand behoudt Thibaut Van Damme de leiding.

Deze nieuwe knalprestatie maakt dus dat alle manches van de topcompetitie en Beker van België bij U17 en U19 (4 in totaal tot dusver) gewonnen werden door een clubrenner. Ook alle leiderstruien van de algemene klassementen worden gedragen door een Aviator. Van een unicum gesproken.

 

Over naar de provinciale kampioenschappen U19 dan. In het Oost-Vlaamse PK op Pollareberg zagen we een heel sterk team aan het werk. Jens Verbrugghe zette de kroon op het werk, in een vlucht met clubmakker Milan Feys die sterk 2e werd. Met maar liefst 4 renners in de top 10 en 7 in de top 25 collectief een glansprestatie. Ook in de andere provincies kwamen onze renners uitgebreid in beeld, met enkele knappe resultaten als bonus.

Ook hier kort een terugblik: van alle verreden PKs in Oost-Vlaanderen (weg en tijdrit) bij de U17 en U19 in 2022 werden alle titels (op 1 na) gewonnen door een clubrenner. Zeer straf!

 

Ook in de gewone wedstrijden mochten enkele clubrenners van de zege proeven: bij de U17 jongens greep Nicolas Aernouts zijn langverdiende zege, bij de meisjes sprintte Auke De Buysser soeverein naar haar 5e palm van dit seizoen.

Bij de U15 won Brent Biesbroeck in eigen streek, voor ploegmaat Kobe Teughels. Ook Laura Fivé reed naar een nieuwe overwinning bij de meisjes. Storm Van den Eynde sprintte zich naar een 2e plaats bij de 14-jarigen, ook Giel De Nul behaalde een top 5 ondanks mechanische problemen. Bij de 13-jarigen reed Mats De Ridder naar een knappe 2e plaats, net als Daan Van Raemdonck die even knap op het podium stond als 2e.

 

 

Onze renners zorgden alweer voor een te gek weekend, zodat we zelfs niet weten waar te starten.

Laten we beginnen met de provinciale kampioenschappen voor U17. In Oost-Vlaanderen zette Thibaut Van Damme de toon door bij de 1e jaars naar de titel te sprinten. Ook Tygho De Backer (6e), Fons Laureys (12e) en Lowie Baeck (15e) nestelden zich mooi in de top 15. Bij de 2ejaars verlengde Cedric Keppens zijn titel op overtuigende wijze in een vlucht met 3. Ook Nicolas Aernouts (10e) reed zich in de top 10, Thor De Paepe zag door een weerspanning versnellingsapparaat een topnotering aan zich voorbijgaan. In West-Vlaanderen kon Lomme Van den Meerssche zijn titel net niet verlengen, maar ook met een 2e plaats kan je terecht fier zijn. In Vlaams-Brabant raakte titelverdediger Nolan Huysmans in de kant net voor de sprint. Hij kon zich nog net naar het podium sprinten (3e). En in Antwerpen was er het PK op de piste, waar Milan De Winter zilver veroverde. Limburg even buiten beschouwing gelaten (we hebben geen enkele Limburgse renner), stonden we dus in alle provincies op het podium bij de U17. Weer een unieke primeur. Nog het vermelden waard bij de U17: Emile Waumans, pas een maand geleden gestart met koersen, sprintte zich naar een knappe 7e plaats in Merchtem.

 

De U19 renners stonden voor een zwaar weekend met maar liefst 3 interclubs. In de Beker van Belgie reden we de perfecte race als team. Steffen De Schuyteneer zette de kroon op het werk met een ruime sprintzege, Yoran Van Gucht (16e) pakt de gele leiderstrui in de Beker. Na de eerste manche Beker van Belgie bij de U17 winnen we nu dus ook de openingsrit op de weg bij de U19. Ook als club eindigden we mooi 2e en rukken we op naar plaats 2 in het ploegenklassement van de Beker, waar we met rasse schreden naderen op de leider. Luca Van der Vreken en Edgard Clemminck kwamen jammer genoeg ten val, beterschap aan hen!

Een ander U19 team stond voor een zwaar tweeluik met Luik-Bastenaken-Luik op zaterdag (nog geen uitslag) en de GP Bob Jungels in Luxemburg op zondag. Op Luxemburgse wegen deden onze renners het alvast zeer goed, met 3 top 25 noteringen voor Quinten De Buysser (ook in de aanval), Sil Van Daele en Jens Verbrugghe, die men echter over het hoofd zag in de uitslag (fietswissel eerder in de wedstrijd waardoor hij zonder transponder reed).

 

Bij de U15 moesten we helaas enkele valpartijen noteren (beterschap iedereen!) maar konden Brent Biesbroeck (2e) en Siebe De Clercq (4e) naar een top 5 rijden.

We zagen ook enkele renners passeren die hun communie/lentefeestfoto’s in het thema van de koers hadden gehuld, heel tof.

Proficiat aan alle renners!

  

 

1 mei stond bij vele tijdrijders in het rood aangestipt vanwege het Belgisch kampioenschap tegen de klok in Gavere. En weer lieten onze renners zich van hun beste kant zien.

Bij de U15 vloog Storm Van den Eynde naar het zilver, een bevestiging na zijn titel van vorig jaar.

Bij de U17 1ejaars maakte Thibaut Van Damme zijn favorietenrol waar met een overtuigende Belgische titel. Bij de 2ejaars reed Cedric Keppens naar een knappe top 5 plaats.

Bij de U17 meisjes toonde Julie Vlyminck haar capaciteiten met een eervolle 7e plaats. Bij de U19 was het deelnemersveld enorm sterk, met tal van renners die eerder dit jaar ook al in het buitenland uitblonken.

Jens Verbrugghe reed een heel sterke wedstrijd en veroverde zilver. Ook eerstejaars Steffen De Schuyteneer (7e) en Milan Van den Haute (8e) hielden zeer knap stand tussen al dat juniorengeweld.

Proficiat aan alle clubdeelnemers, iedereen is weer een schat aan ervaring rijker.

Het Avia-Rudyco Cycling Team heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Hylyght, een jong bedrijf dat de nieuwste onderzoeksresultaten in haar platform verwerkt en samenwerkt met onderzoeksinstituten zoals de Universiteit Gent.

De club is de eerste jeugdwielerclub in België die een partnership afsluit met Hylyght. Hylyght beschikt over een platform om de ontwikkeling van (jonge) sporters te meten aan de hand van allerlei testen en bouwt voort op meer dan 10 jaar ervaring als een voormalige spin-off van de UGent en VUB onder de naam SpartaNova.

Bij het Avia-Rudyco Cycling Team was men op zoek naar een tool die hen zou helpen om een volgende stap te zetten in ‘bio-banding’. Dit is het indelen van atleten (renners) in gelijkwaardige groepen op basis van de biologische leeftijd zodat atleten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Op basis van een aantal testen rond evenwicht, snelheid, explosiviteit, coördinatie, kracht en lenigheid kan men nu de gegevens op het terrein heel makkelijk ingeven. De resultaten kunnen nadien ook eenvoudig geanalyseerd worden en zelfs vergeleken met (biologische) leeftijdsgenoten.

Voor de renner zelf is het ook een nuttige tool om de eigen evolutie op te volgen. Een bijkomend voordeel is dat de groei in kaart wordt gebracht zodat er een voorspelling wordt gedaan over wanneer de renner een groeispurt zal kennen. De intensiteit en het volume van de trainingen kan hier dan aan aangepast worden zodat blessures vermeden worden. Ook met het oog op een keuze van een nieuwe fiets is het zeer handig om te weten wanneer de groeispurt van een renner zal plaatsvinden.

Met deze tool kan men bij het Avia-Rudyco Cycling Team nu werken in aangepaste groepen op basis van de biologische leeftijd, niet enkel op basis van de kalenderleeftijd. Voor de coaches is het ook een ideale tool om observaties van de trainingen af te toetsen met de data in het platform.

Een samenwerking waarin de renners dus centraal staan en die de gedifferentieerde aanpak van het Avia-Rudyco Cycling Team verder in de verf zet. 

Op deze manier dragen we ons steentje bij om het jeugdwielrennen verder te innoveren en de begeleiding continu te optimaliseren.

Meer info:

  • Hylyght: Lode Goossens, lode@hylyght.com
  • Avia-Rudyco Cycling Team: Luc Rooms, rudycocyclingteam@hotmail.com
Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
U19 team wint voor 3e keer op rij Beker van België als team én individueel met Cédric Keppens
25/09/2023
2x zilver en 1x brons op wereldkampioenschap piste U19 in Colombia, Cedric Keppens wint Route des Geants!
28/08/2023
Laura Fivé Belgisch kampioene U17, Auke De Buysser en Thibaut Van Damme schitteren op jeugdolympiade. Tom Crabbe wint interclub Kampenhout
31/07/2023
Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com