Tussen 8 en 14 jaar? Fiets je graag in een veilige omgeving? Kom dan vanaf 20 april, tot eind juni, elke donderdag om 18u naar de potpolder in Tielrode, waar je onder begeleiding kan fietsen. Aarzel niet om je broer, zus, neef, nicht of vrienden mee te brengen. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Temse, de Vlaamse Wielerschool, ons Avia-Rudyco Cycling Team en het Van Moer Logistics Cycling Team.

Iedereen is welkom, deelname is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van een club of federatie. Je moet vooraf wel even inschrijven via https://vlaamsewielerschool.be/activiteiten/oost-vlaanderen/temse

Alle bijkomende info in de flyer in bijlage. Op 20 april is er de officiële start. Tot dan!

Nb: en als je ook eens een echte koers wil proberen, kom dan op 28 mei naar de markt in Temse voor de dikke bandenrace.

Na 2 jaar gedwongen pauze wegens corona, konden we onze club terug publiek voorstellen. Aangezien onze club zijn 25e bestaansjaar ingaat en ook de jeugdwerking 15 kaarsjes mag uitblazen, organiseerden we een groot event in de festivalhal te Berlare met meer dan 600 aanwezigen. Op deze website www.rudycocyclingteam.com kan je alle info rond onze club terugvinden: renners, medewerkers, sponsors, programma’s, visie…  Ook de slides van de ploegvoorstelling vind je er terug. 

Op sportief vlak was 2022 een heel uitzonderlijk succesvol jaar, en in de winterperiode breidden onze renners daar een exceptioneel verlengstuk aan op de piste en in het veld.

Onze club staat klaar om onze renners en rensters optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, met focus op kwaliteit. Deze kwaliteit wordt ook extern erkend. Als enige jeugdclub in België behaalden we de 6 kwaliteitslabels van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. Als club zijn we hier fier op en kijken we alvast uit naar de start van het nieuwe wegseizoen, stages, trainingen en opleidingen. We wensen u alvast veel wielerplezier toe!

 

Naast het clubfeest werd er ook nog volop gekoerst dit weekend. Op de piste waren er nog Belgische titels te verdienen en stond ook nog een manche van de Beker van België op het programma. Onze renners trokken de lijn van het seizoen door en sloten de pistewinter af met een knaller.

We mochten maar liefst 3 nieuwe Belgische kampioenen toevoegen aan de lijst: in de ploegkoers won Thibaut Van Damme bij de U17, Milan Van den Haute deed hetzelfde bij de U19. Bij de U13 was Matteo De Schuyteneer de beste in het omnium, goed voor zijn eerste Belgische titel! Daarnaast was er in de ploegkoers zilver voor het duo Crabbe-Aernouts bij de U19 en ook Brent Biesbroeck behaalde een knappe zilveren medaille in het omnium U14. Tot slot was er nog brons voor Romy Debacquer bij de U14 meisjes en Laura Fivé in de ploegkoers meisjes U17. Ook in de Beker van België snelden we naar winst met Thibaut Van Damme bij de U17 en Milan Van den Haute bij de U19. Met Nolan Huysmans (3e), Tom Crabbe (4e) en Nicolas Aernouts (5e) bevolkten we zelfs met 4 clubrenners de top 5 in het omnium.

Proficiat iedereen!

 

 

Zo fier als een gieter zijn we met de club op ons jeugdsportlabel: als enige Belgische club behaalden we alle 6 de labels, zijnde:

  • Kwaliteitsvolle club
  • Gezonde en ethische club
  • Attractieve club
  • Wedstrijdorganiserende club
  • Girlpower club
  • Innovatieve club

Bedankt aan iedereen die dit mee mogelijk maakte! We klinken er 620x op tijdens het clubfeest morgen.

Op de eigen organisatie van het PK cross U15 behaalden clubrenners Senne De Loose en Romy Debacquer de provinciale titel. Ook Kobe Teughels behaalde een knappe 3e plaats. Daarnaast noteerden we nog diverse renners in de top 10. Bedankt aan alle deelnemers en proficiat!

Op de recente Belgische jeugdkampioenschappen piste in Gent heeft onze club Avia-Rudyco Cycling Team geschiedenis geschreven. Onze renners en rensters wonnen 14 titels (alle titels U17 en U19 jongens op 2 na), 17 keer zilver en 12 keer brons, wat neerkomt op 60% van alle te winnen medailles in de categorieën waar clubrenners startten.

Thibaut Van Damme tekende voor een unieke 8 op 8 bij de U17 en bij de U19 toonden we onze kracht in de breedte met 4 verschillende kampioenen (Nolan Huysmans, Milan Van den Haute, Tom Crabbe en Steffen De Schuyteneer).

In totaal behaalden 10 verschillende renners/rensters medailles en/of titels.

 

Als club zijn we uiteraard fier op deze prestaties, die wellicht onevenaarbaar zullen blijken in de toekomst. Belangrijker dan deze titel- en medailleoogst is dat we onze renners zullen blijven stimuleren om meerdere disciplines te combineren en hen daarbij te ondersteunen. Zo ontwikkelen ze zich optimaal met het oog op hun wielertoekomst.

Naast de piste heeft de club ook een uitgebreide crosswerking. Deze week mogen ook onze modderduivels U15 zich laten gaan op de Slekkencross te Hamme op 4 januari, die tevens geldt als provinciaal kampioenschap. Dit alles in een organisatie van clubmedewerker Dany De Wilde en zijn crew.

 

 

Het nieuwe winterseizoen is alvast weer met een knaller gestart: op de Vlaamse pistekampioenschappen voor U15 en U17 behaalden onze renners maar liefst 4 titels!

Bij de U17 jongens was Thibaut Van Damme de beste in het omnium, bij de U17 meisjes was Auke De Buysser de sterkste. Bij de U14 verlengde Brent Biesbroeck zijn titel en bij de U13 behaalde Matteo De Schuyteneer zijn eerste titel.

Nog bij de meisjes werd Maité De Pourcq knap 3e bij de U14. Daarnaast versierden diverse renners en rensters nog mooie ereplaatsen.

In het veld stond het Belgisch kampioenschap op het programma. Ook hier een pak knappe prestaties met een bronzen medaille voor Romy Debacquer. Proficiat!

 

2022 was een uitzonderlijk jaar voor de club. We maakten volgende video met een 11 minuten durend overzicht van een massa prachtprestaties: https://youtu.be/jd3yHuf4_rI 

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
U19 team wint voor 3e keer op rij Beker van België als team én individueel met Cédric Keppens
25/09/2023
2x zilver en 1x brons op wereldkampioenschap piste U19 in Colombia, Cedric Keppens wint Route des Geants!
28/08/2023
Laura Fivé Belgisch kampioene U17, Auke De Buysser en Thibaut Van Damme schitteren op jeugdolympiade. Tom Crabbe wint interclub Kampenhout
31/07/2023
Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com