Voor de 5e maal op rij won het U19 team de Belgische titel ploegentijdrijden. Het U17 werd knap 2e, de meisjes werden mooi 5e.

Schitterende resultaten op het BK tijdrijden gisteren, ondanks de afwezigheid door ziekte/kwetsuur van enkele van onze tijdritkanonnen (Storm, Mats, Mauro, Nolan).

Thibaut Van Damme verlengde zijn titel autoritair bij de U17, terwijl bij de U17 meisjes Laura Fivé (1ej) en Auke De Buysser (2ej) naar het zilver snelden. Ook Eline De Winter bemachtigde een knappe podiumplaats bij de U17 meisjes 1ej.

Lars D’Hollander strandde bij de U17 2ej op 3 seconden van brons. Daarnaast zagen we nog tal van puike prestaties en deden onze renners een pak ervaring op. Dikke pluim ook aan de crew om alles piekfijn te organiseren! Onze sponsors FastR wheels en Caftec konden een dagje de sfeer opsnuiven en keerden ongetwijfeld tevreden terug.

Op het Oost-Vlaamse kampioenschap MTB voor U15 stonden zowel Romy Debacquer als Mats De Ridder op het hoogste schavot, terwijl Kobe Martens puik 2e werd.

 

 

Een hele paaskorf vol knappe resultaten op de provinciale kampioenschappen tijdrijden in Oost-Vlaanderen gisteren.

Bij de U15 reed Daan Van Raemdonck naar een knappe 4e plek.

Bij de U17 werd Storm van den Eynde mooi 3e bij de eerstejaars, Giel De Nul werd knap 5e. Bij de 2ejaars snelde Thibaut Van Damme naar duidelijke winst, ook hier nestelde Lars Dhollander zich in de top 5. Nog 4 andere clubrenners noteerden zich in de top 12, collectief knappe prestaties.

De meisjes deden nog beter door het hele podium te bezetten: de titel ging naar Laura Fivé voor Josse Nonneman en Auke De Buysser!

Bij de meisjes U19 was er zilver weggelegd voor Julie Vlyminck, Emma Benaerens viel net naast het podium (4e). Bij de jongens U19 knalde Milan Van den Haute naar de 2e tijd, na Steffen De Schuyteneer. Ook Romain Dierick en Nicolas Aernouts nestelden zich in de top 7.

 

Mooi om zien was dat ook bij de U23 beide titels naar ex-Aviatoren gingen, met winst voor Branko Huys en Eefje Brandt.

Proficiat iedereen!

Tussen 8 en 14 jaar? Fiets je graag in een veilige omgeving? Kom dan vanaf 20 april, tot eind juni, elke donderdag om 18u naar de potpolder in Tielrode, waar je onder begeleiding kan fietsen. Aarzel niet om je broer, zus, neef, nicht of vrienden mee te brengen. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Temse, de Vlaamse Wielerschool, ons Avia-Rudyco Cycling Team en het Van Moer Logistics Cycling Team.

Iedereen is welkom, deelname is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van een club of federatie. Je moet vooraf wel even inschrijven via https://vlaamsewielerschool.be/activiteiten/oost-vlaanderen/temse

Alle bijkomende info in de flyer in bijlage. Op 20 april is er de officiële start. Tot dan!

Nb: en als je ook eens een echte koers wil proberen, kom dan op 28 mei naar de markt in Temse voor de dikke bandenrace.

Na 2 jaar gedwongen pauze wegens corona, konden we onze club terug publiek voorstellen. Aangezien onze club zijn 25e bestaansjaar ingaat en ook de jeugdwerking 15 kaarsjes mag uitblazen, organiseerden we een groot event in de festivalhal te Berlare met meer dan 600 aanwezigen. Op deze website www.rudycocyclingteam.com kan je alle info rond onze club terugvinden: renners, medewerkers, sponsors, programma’s, visie…  Ook de slides van de ploegvoorstelling vind je er terug. 

Op sportief vlak was 2022 een heel uitzonderlijk succesvol jaar, en in de winterperiode breidden onze renners daar een exceptioneel verlengstuk aan op de piste en in het veld.

Onze club staat klaar om onze renners en rensters optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, met focus op kwaliteit. Deze kwaliteit wordt ook extern erkend. Als enige jeugdclub in België behaalden we de 6 kwaliteitslabels van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. Als club zijn we hier fier op en kijken we alvast uit naar de start van het nieuwe wegseizoen, stages, trainingen en opleidingen. We wensen u alvast veel wielerplezier toe!

 

Naast het clubfeest werd er ook nog volop gekoerst dit weekend. Op de piste waren er nog Belgische titels te verdienen en stond ook nog een manche van de Beker van België op het programma. Onze renners trokken de lijn van het seizoen door en sloten de pistewinter af met een knaller.

We mochten maar liefst 3 nieuwe Belgische kampioenen toevoegen aan de lijst: in de ploegkoers won Thibaut Van Damme bij de U17, Milan Van den Haute deed hetzelfde bij de U19. Bij de U13 was Matteo De Schuyteneer de beste in het omnium, goed voor zijn eerste Belgische titel! Daarnaast was er in de ploegkoers zilver voor het duo Crabbe-Aernouts bij de U19 en ook Brent Biesbroeck behaalde een knappe zilveren medaille in het omnium U14. Tot slot was er nog brons voor Romy Debacquer bij de U14 meisjes en Laura Fivé in de ploegkoers meisjes U17. Ook in de Beker van België snelden we naar winst met Thibaut Van Damme bij de U17 en Milan Van den Haute bij de U19. Met Nolan Huysmans (3e), Tom Crabbe (4e) en Nicolas Aernouts (5e) bevolkten we zelfs met 4 clubrenners de top 5 in het omnium.

Proficiat iedereen!

 

 

Zo fier als een gieter zijn we met de club op ons jeugdsportlabel: als enige Belgische club behaalden we alle 6 de labels, zijnde:

  • Kwaliteitsvolle club
  • Gezonde en ethische club
  • Attractieve club
  • Wedstrijdorganiserende club
  • Girlpower club
  • Innovatieve club

Bedankt aan iedereen die dit mee mogelijk maakte! We klinken er 620x op tijdens het clubfeest morgen.

Op de eigen organisatie van het PK cross U15 behaalden clubrenners Senne De Loose en Romy Debacquer de provinciale titel. Ook Kobe Teughels behaalde een knappe 3e plaats. Daarnaast noteerden we nog diverse renners in de top 10. Bedankt aan alle deelnemers en proficiat!

Op de recente Belgische jeugdkampioenschappen piste in Gent heeft onze club Avia-Rudyco Cycling Team geschiedenis geschreven. Onze renners en rensters wonnen 14 titels (alle titels U17 en U19 jongens op 2 na), 17 keer zilver en 12 keer brons, wat neerkomt op 60% van alle te winnen medailles in de categorieën waar clubrenners startten.

Thibaut Van Damme tekende voor een unieke 8 op 8 bij de U17 en bij de U19 toonden we onze kracht in de breedte met 4 verschillende kampioenen (Nolan Huysmans, Milan Van den Haute, Tom Crabbe en Steffen De Schuyteneer).

In totaal behaalden 10 verschillende renners/rensters medailles en/of titels.

 

Als club zijn we uiteraard fier op deze prestaties, die wellicht onevenaarbaar zullen blijken in de toekomst. Belangrijker dan deze titel- en medailleoogst is dat we onze renners zullen blijven stimuleren om meerdere disciplines te combineren en hen daarbij te ondersteunen. Zo ontwikkelen ze zich optimaal met het oog op hun wielertoekomst.

Naast de piste heeft de club ook een uitgebreide crosswerking. Deze week mogen ook onze modderduivels U15 zich laten gaan op de Slekkencross te Hamme op 4 januari, die tevens geldt als provinciaal kampioenschap. Dit alles in een organisatie van clubmedewerker Dany De Wilde en zijn crew.

 

 

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U12-U15 BLAUW
U12-U15 GEEL
U12-U15 GRIJS
U12-U15 GROEN
U12-U15 ORANJE
U12-U15 WIT
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Klaar voor 2024
31/01/2024
Happy 2024!
22/12/2023
Clubfeest en ploegvoorstelling op 20 januari. Wil jij er ook bijzijn? Schrijf in voor 10 januari.
20/12/2023
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com