WAT EEN WEEK!

Laten we starten met het Wereldkampioenschap piste U19 in Colombia. Onze 3 renners slaagden er alle 3 in om te schitteren: Nolan Huysmans behaalde zilver op de km (met een BR in de kwalificaties) en eerder deze week brons op de teamsprint. Tom Crabbe en Milan van den Haute behaalden ook zilver in de ploegkoers. Eerder deze week werd Milan 2x 4e, met BR in achtervolging en werd ook Tom Crabbe 4e in het omnium. Via de livestreams konden we vanuit onze Belgische zetels alles op de voet volgen, ware thrillers waren de wedstrijden. Wat een uitzonderlijke resultaten, dikke proficiat!

Ook op de weg was het bingo bij de U19: in de UCI klassieker Route des Geants was Cedric Keppens de beste van een kopgroep, ploegmaat Steffen De Schuyteneer regelde de pelotonsprint voor plaats 7 met dus ook nog een 2e plaats in het ploegenklassement.

Op de buitenpiste van Affligem was er het PK Oost-Vlaanderen. Met Thibaut Van Damme op 1, Lowie Baeck op 2 en Giel De Nul op 3 kleurde het podium bij de U17 volledig Avia-Rudyco. Bij de U19 werd Nicolas Aernouts knap 2e.

Proficiat iedereen!

 

  

Op het Belgisch kampioenschap U17 lieten onze renners en rensters zich weer van hun beste kant zien. Bij de meisjes U17 1ejaars sprintte Laura Fivé naar de overwinning bij de 1ejaars, Marthe Eliano werd knap 4e. Bij de 1ejaars jongens viel Dylan Van den Berghe net naast het podium (4e), Giel De Nul werd ook knap 6e. Verder reden maar liefst nog 3 clubrenners in de top 20 met Sean De Vries (10e), Tille Vergalle (12e) en Ian Kimpe (17e). Ook bij de 2ejaars was een knappe 4e plaats ons deel, met Fons Laureys die de hele wedstrijd in de aanval reed. Ook Siebe De Naeyer (9e) en Siebe Van Canneyt (13e) reden zich naar een mooie ereplaats.

Auke De Buysser en Thibaut Van Damme konden er jammer genoeg niet bijzijn. Zij reden zich deze week in de kijker op de Europese Jeugdolympische Spelen. Zo werd Auke knap 8e in de wegrit en strandde Thibaut op enkele tienden van een seconde van het podium op de tijdrit (4e). Voor beiden alvast een knap Olympisch diploma (top 8) en ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Bij de U19 stond de interclub te Kampenhout op het programma. Na knap voorbereid werk van Arne De Maere en Edgard Clemminck kon Tom Crabbe zijn eerste zege behalen, hij won heel overtuigend de sprint van een ruime kopgroep. Als club eindigden we mooi 4e.

 

 

Nolan Huysmans behaalde zilver op de km (met Belgisch record), Milan Van den Haute en Tom Crabbe behaalden brons in de ploegkoers en Nicolas Aernouts behaalde brons in de teamsprint. Tom Crabbe en het achtervolgingsteam (met 3 van onze renners) braken ook telkens het Belgisch record. Proficiat!

 

Voor de 5e maal op rij won het U19 team de Belgische titel ploegentijdrijden. Het U17 werd knap 2e, de meisjes werden mooi 5e.

Schitterende resultaten op het BK tijdrijden gisteren, ondanks de afwezigheid door ziekte/kwetsuur van enkele van onze tijdritkanonnen (Storm, Mats, Mauro, Nolan).

Thibaut Van Damme verlengde zijn titel autoritair bij de U17, terwijl bij de U17 meisjes Laura Fivé (1ej) en Auke De Buysser (2ej) naar het zilver snelden. Ook Eline De Winter bemachtigde een knappe podiumplaats bij de U17 meisjes 1ej.

Lars D’Hollander strandde bij de U17 2ej op 3 seconden van brons. Daarnaast zagen we nog tal van puike prestaties en deden onze renners een pak ervaring op. Dikke pluim ook aan de crew om alles piekfijn te organiseren! Onze sponsors FastR wheels en Caftec konden een dagje de sfeer opsnuiven en keerden ongetwijfeld tevreden terug.

Op het Oost-Vlaamse kampioenschap MTB voor U15 stonden zowel Romy Debacquer als Mats De Ridder op het hoogste schavot, terwijl Kobe Martens puik 2e werd.

 

 

Een hele paaskorf vol knappe resultaten op de provinciale kampioenschappen tijdrijden in Oost-Vlaanderen gisteren.

Bij de U15 reed Daan Van Raemdonck naar een knappe 4e plek.

Bij de U17 werd Storm van den Eynde mooi 3e bij de eerstejaars, Giel De Nul werd knap 5e. Bij de 2ejaars snelde Thibaut Van Damme naar duidelijke winst, ook hier nestelde Lars Dhollander zich in de top 5. Nog 4 andere clubrenners noteerden zich in de top 12, collectief knappe prestaties.

De meisjes deden nog beter door het hele podium te bezetten: de titel ging naar Laura Fivé voor Josse Nonneman en Auke De Buysser!

Bij de meisjes U19 was er zilver weggelegd voor Julie Vlyminck, Emma Benaerens viel net naast het podium (4e). Bij de jongens U19 knalde Milan Van den Haute naar de 2e tijd, na Steffen De Schuyteneer. Ook Romain Dierick en Nicolas Aernouts nestelden zich in de top 7.

 

Mooi om zien was dat ook bij de U23 beide titels naar ex-Aviatoren gingen, met winst voor Branko Huys en Eefje Brandt.

Proficiat iedereen!

Tussen 8 en 14 jaar? Fiets je graag in een veilige omgeving? Kom dan vanaf 20 april, tot eind juni, elke donderdag om 18u naar de potpolder in Tielrode, waar je onder begeleiding kan fietsen. Aarzel niet om je broer, zus, neef, nicht of vrienden mee te brengen. Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Temse, de Vlaamse Wielerschool, ons Avia-Rudyco Cycling Team en het Van Moer Logistics Cycling Team.

Iedereen is welkom, deelname is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van een club of federatie. Je moet vooraf wel even inschrijven via https://vlaamsewielerschool.be/activiteiten/oost-vlaanderen/temse

Alle bijkomende info in de flyer in bijlage. Op 20 april is er de officiële start. Tot dan!

Nb: en als je ook eens een echte koers wil proberen, kom dan op 28 mei naar de markt in Temse voor de dikke bandenrace.

Na 2 jaar gedwongen pauze wegens corona, konden we onze club terug publiek voorstellen. Aangezien onze club zijn 25e bestaansjaar ingaat en ook de jeugdwerking 15 kaarsjes mag uitblazen, organiseerden we een groot event in de festivalhal te Berlare met meer dan 600 aanwezigen. Op deze website www.rudycocyclingteam.com kan je alle info rond onze club terugvinden: renners, medewerkers, sponsors, programma’s, visie…  Ook de slides van de ploegvoorstelling vind je er terug. 

Op sportief vlak was 2022 een heel uitzonderlijk succesvol jaar, en in de winterperiode breidden onze renners daar een exceptioneel verlengstuk aan op de piste en in het veld.

Onze club staat klaar om onze renners en rensters optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, met focus op kwaliteit. Deze kwaliteit wordt ook extern erkend. Als enige jeugdclub in België behaalden we de 6 kwaliteitslabels van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. Als club zijn we hier fier op en kijken we alvast uit naar de start van het nieuwe wegseizoen, stages, trainingen en opleidingen. We wensen u alvast veel wielerplezier toe!

 

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
Elites, U23 en vrije bonden 2023
U12 2023
U15 2023
U17 2023
U17-U19 Meisjes 2023
U19 Competitiekern 2023
U19 Topsportkern 2023
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
2x zilver en 1x brons op wereldkampioenschap piste U19 in Colombia, Cedric Keppens wint Route des Geants!
28/08/2023
Laura Fivé Belgisch kampioene U17, Auke De Buysser en Thibaut Van Damme schitteren op jeugdolympiade. Tom Crabbe wint interclub Kampenhout
31/07/2023
3 medailles van clubrenners op Europees kampioenschap piste U19
23/07/2023
Avia-Rudyco heerst in 4-daagse Kontich: winst ploegentijdrit, individuele tijdrit en eindwinst met Steffen De Schuyteneer!
23/07/2023
Nieuwe Belgische titel ploegentijdrijden U19, U17 knap 2e!
23/07/2023
Kalender
  September 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com