Er stond een superdruk weekend op de clubagenda met een MTB toertocht, een initiatie voor U12-U15 op het crossparcours in Hamme, een U19 kick-off en training, het VK piste en het BK cross. En onze renners en rensters hebben weer eens stevig uitgehaald!

We beginnen met het Belgische kampioenschap cyclocross in Hamme voor U15, voor eigen publiek. Het crossproject dat de voorbije jaren groeit als kool, bracht maar liefst 18 U15 renners aan de start van dit BK. Romy Debacquer schoot de hoofdvogel af door soeverein naar winst te fietsen/lopen bij de U13 meisjes! Ook onze andere renners deden het stuk voor stuk schitterend en toonden veel doorzettingsvermogen en wilskracht, ondanks soms slechte lotingen of materiaalpech. Mooie ereplaatsenwaren nog weggelegd voor Anna Laureys (6e), Siebe De Clercq (8e), Kobe Teughels (10e), Senne De Loose (11e) en Maurits Smet (12e).

Bij de jongens U14 was de zege voor Mats De Ridder. Mats rijdt bij onze club op de weg vanaf 2022 en traint nu ook al mee met onze crossgroep, dus ook hier deelden we mee in de vreugde.

Voor Dany en zijn crosscrew was dit BK een mooie eerste bekroning op het werk van de voorbije jaren!

 

Naar de piste dan: ook hier weer fenomenale prestaties met maar liefst 3 Vlaamse titels van Brent Biesbroeck (U13), Auke De Buysser (U17) en Laura Fivé die ons vanaf Nieuwjaar vervoegt (U15). Bij de U17 maar liefst 2 medailles met Nicolas Aernouts (2e) en Nolan Huysmans (3e). Bij de U15 behaalde ook Giel De Nul een knappe 2e plaats. Op zondag won Milan Vandenhaute soeverein het omnium bij de U19 en Nicolas Aernouts was de snelste U17 in het sprinttoernooi.

Tot slot won ook U19 renner Jens Verbrugghe een veldrit.

We blijven dus verder baden in een ongekende resultatenluxe, naast de weg en de piste nu ook al in het veld… Proficiat aan alle deelnemers en medaille/truienwinnaars!

 

18 titels, 4x zilver en 9x brons op kampioenschappen en dit zonder het pisteseizoen dat werd geannuleerd. Daarnaast nog een resem zeges in klassiekers en grote wedstrijden: eindwinst met de club in de Beker van België U17 én U19, individuele eindwinst BVB U19, eindwinst, knelpunten en jongerenklassement topcompetitie en ga zo maar door. Bij deze nogmaals aan alle jongens en meisjes van de club: dikke proficiat voor jullie inzet, doorzettingsvermogen en teamspirit! Dan is er heel veel mogelijk. Daarnaast waren we getuige van een enorme instroom van jonge renners bij de U12 en U15 en trokken we volop de kaart van multidiscipline, met heel veel renners op de piste en in het veld. Grote dank ook aan onze sponsors én begeleiders om dit alles mogelijk te maken!

 

Het wekelijkse overzicht met clubprestaties begint zo stilaan hallucinante vormen aan te nemen. Dit weekend haalden onze renners en rensters weer eens fel uit.

Op het Belgisch kampioenschap U15 behaalden we maar liefst 3 titels en 1 zilveren plak. Auke De Buysser strandde in de tijdrit op een zucht (78 hondersten van een seconde) van goud, in de wegrit toonde ze zich voor het 3e jaar op rij de beste. Bij de U15 jongens werd Thibaut Van Damme Belgisch kampioen, hij is bezig aan een indrukwekkende reeks. Nog in die wedstrijd konden ook Lenn Huych (9e) en Fons Laureys (10e) nog een knappe ereplaats behalen. Bij de U14 haalde Storm Van den Eynde uit in de tijdrit met winst. Storm begon pas dit jaar te koersen maar maakte al enorme progressie, dit konden we ook op training al merken. In de tijdrit behaalde ook Giel De Nul nog een top 10. Bij de U13 behaalde ook Senne De Loose een mooie top 10 in de wegrit. In een andere wedstrijd noteerden we nog een top 5 voor Briek Debacquer, een plaats waar hij stilaan een abonnement op heeft.

Daarnaast was er het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen MTB in Hamme. Ook hier kaapten we 2 medailles weg met Oskar De Meester (2e) en Maurits Smet (3e). Proficiat ook aan alle clubdeelnemers om eens van een andere discipline te proeven. Hetzelfde geldt voor onze pistiers die eerder deze week in Wilrijk actief waren met oa winst voor Giel De Nul in het omnium.

 

Bij de U17 begon de afgelopen week alweer zoals ze de week ervoor was geëindigd: Nolan Huysmans zette met een zege in Temse zijn ijzersterke reeks verder. Cédric Keppens sprintte naar een knappe 3e plaats in Dadizele.

In de GP Herman Van Springel dit weekend (manche topcompetitie) haalden onze jongens fors uit: Steffen De Schuyteneer haalde het nipt voor Nolan Huysmans in een massasprint, Cédric Keppens werd 9e en met Nicolas Aernouts als 16e posteerden we maar liefst 4 renners in de top 16. Indrukwekkend! Wetende dat Jarne Lemmens hier ooit zijn laatste koers reed, maakt deze unieke prestatie nog specialer. #RideforJarne

 

Onze U19 moesten 2x aan de slag in de Beker van België, met een dubbele opdracht: de leiderstrui van Senne Willems verdedigen en onze koppositie in het ploegenklassement vrijwaren. Met een 11e en 4e plaats kon Senne zijn voorsprong mooi uitbouwen, en met 18 punten voorsprong met nog 1 manche te gaan heeft hij een heel mooie uitgangspositie. Voor het clubklassement wordt het nog spannend in Jemeppe: onze collega’s van WAC hebben momenteel 1 puntje voorsprong, de derde volgt al op ruime afstand. We zagen dit weekend 2 sterke teams die hard voor elkaar werkten. Nog bij de U19 behaalde Joppe Heremans een nieuwe zege na een sprint met 2 en werd Thibo Bastiaens mooi 2e in een andere wedstrijd. Eerder deze week noteerden we een 4e plaats voor Jelle Van Genechten.

Topnieuws tot slot ook voor Cédric Van Raemdonck en Branko Huys, 2 clubjeugdrenners die een contract tekenden bij het Lotto-Soudal Development Team. Heel leuk om zien dat de jeugdtalenten ook verder doorstromen.

   

 

 

Ook op de nationale feestdag pakten onze renners uit met grootse resultaten. Op het Vlaams kampioenschap U15 behaalde Auke De Buysser een klinkende overwinning bij de meisjes. Bij de jongens behaalde Thibaut Van Damme een knappe zilveren medaille. Ook Lenn Huych (8e U15) en Senne De Loose (9e U13) behaalden een mooie top 10.

In de beker van België U19 kwam ons team heel sterk voor de dag: Senne Willems behaalde de zege en ook Joppe Heremans reed top 10 (9e). Meteen ook goed voor winst in het dagklassement.

In de beker van België staat onze club aan de leiding na 2 gewonnen proeven (na ook het BK ploegentijdrijden van 2 weken terug). Senne Willems draagt ook de gele trui van het individueel klassement U19. Ook bij de U17 staan we aan de leiding in de beker van België na een sterk BK ploegentijdrijden en winst vorige week in Frasnes.

Naast al deze exploten won ook Steffen De Schuyteneer weer bij de U17 in Ninove (7e zege!). Nolan Huysmans werd knap 2e in een andere U17 wedstrijd. Daarnaast waren we ook blij verrast met een eerste overwinning voor U15 renner Seppe De Waele. Seppe begon vorige zomer met competitiewielrennen en ondanks een ernstige knieblessure deze winter, heeft hij al een enorme progressie gemaakt. Gisteren volgde een mooie beloning voor al dat harde werk. Proficiat iedereen, onze clubrenners zitten duidelijk in een positieve flow!

Ook komend weekend staat weer heel wat op het programma, met oa 2 rittenwedstrijden voor U19 (1 in België en 1 in de Oostenrijkse bergen) en het BK weg voor U17. En volgende week organiseert de club het jaarlijkse zomerwielerkamp, waar een 50-tal jonge U12 en U15 renners weer zal ondergedompeld worden in het wegwielrennen, crossen, BMXen en pisterijden.

Het BK tijdrijden verliep weer heel voortvarend voor onze clubrenners: bij de U17 2e jaars vlamde Milan Van den Haute naar de titel, bij de 1e jaars werd Nolan Huysmans heel knap 2e. Brons was er voor Thibaut Van Damme bij de U15, op enkele honderdsten van zilver en mits niet verkeerd gestuurd op het eind ook goud binnen bereik. Bij de U19 reed Luca DHollander naar een sterke 4e plaats. Bij de U23 zagen we ook ex-Aviatoren Noah Vandenbranden en Branko Huys naar een 3e en 4e plaats snellen, de doorstroming verloopt dus vlot.

Daarnaast waren er zeges voor die andere Belgische kampioen U17 Steffen De Schuyteneer, U19 renner Robbe Claessens en U15 renster Auke De Buysser (ook weer 3e tussen de jongens). Proficiat iedereen!

 

Prachtzege van Steffen De Schuyteneer in de Beker van Belgie te Frasnes. Ploegmaat Milan van den Haute kleurde mee de wedstrijd met een straffe solo maar kwam jammer genoeg ten val in de sprint. Nolan Huysmans sprintte naar een knappe 5e plaats en ook Arne De Maere behaalde een top 30. Met die resultaten wonnen we ook het ploegenklassement en leiden we ook in de Beker van Belgie. Proficiat aan het team en crew!

 

De dag na de wedstrijd in Frasnes stond Nolan Huysmans paraat op het circuit van Zolder. Daar vond het provinciaal kampioenschap tijdrijden voor de provincie Vlaams - Brabant plaats.

Nolan klokte daar de snelste tijd neer en mocht zo met de gouden medaille en bijbehorende trui naar huis.

Medewerkers 2022
Medewerkers Ad hoc 2022
Medewerkers-ouders 2022
Dames Jeugd 2022
Elites, U23 en vrije bonden 2022
U12 2022
U15 2022
U17 2022
U19 Competitiekern 2022
U19 Topsportkern 2022
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
1 Belgische kampioene in het veld en 3 Vlaamse jeugdkampioenen op de piste
29/11/2021
Avia-Rudyco Business Connect event op 9 november om 20u via Facebook Live
03/11/2021
Mountainbiketocht club op 27 november in Hamme
03/11/2021
Steffen De Schuyteneer Flandrien van het jaar bij de U17. Proficiat!
03/11/2021
Relaas van een ONWAARSCHIJNLIJK seizoen 2021 (tot dusver )
03/11/2021
Kalender
  November 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com