Ook de voorbije week knalden onze renners en rensters er duchtig op los.

Zoals in een eerder bericht vermeld, werd het Belgisch kampioenschap voor U15 een groot succes. Met Mats De Ridder en Laura Fivé mochten we 2 nieuwe Belgische kampioenen verwelkomen, en ook het zilver van Brent Biesbroeck en het brons van Luara in de wegrit blonken danig in de zon. Maar ook de mooie prestaties van alle andere deelnemers willen we toch ook in het zonnetje zetten. Bij de U14 reden Senne De Loose (8e) en Vic De Smet (9e) naar een top 10 in de wegrit, terwijl Daan Van Raemdonck (11e) net buiten de top viel in de tijdrit. Ook Brent Biesbroeck knalde naar een 4e plaats in de tijdrit, Romy Debacquer werd knap 5e bij de meisjes en Giel De Nul behaalde dezelfde topnotering bij de jongens U15 in de wegrit. Ook degenen die geen top 10 behaalden, reden toch een heel knappe race.

 

In de ‘thuiskoers’ in Grembergen behaalde Amélie De Pourcq dezege en Stan Korte (2e) en Clément Van Holle (3e) ereplaatsen. Ook de U12 gingen er volledig voor.

Enkele km verder in het eigen Hamme was er ook het PK mountainbike, met verdiende medailles voor Maurits Smet (2e) en Kobe Teughels (3e).

 

Op zaterdag was er dan een nieuwe manche voor de Beker van België U19. 2 renners in de goede vlucht (Sil Van Daele 6e en Arne De Maere 8e) beschermden de gele trui van Steffen De Schuyteneer, die zijn trui kon behouden. Met ook nog Milan Feys in de top 10 (9e) werden we in het ploegenklassement weer knap 2e en behouden we onze ruime voorsprong in het klassement.

 

Dit weekend werd ook de Tryptique Ardennais verreden voor zowel U17 als U19. Bij de 3-daagse U17 was Cedric Keppens de uitblinker met een ritzege, een 2e, 3e en 5e plaats. Cedric werd 2e in het eindklassement en behaalde ook met bravoure de witte bergtrui. Ook de andere jongens konden deze zware 3-daagse tot een goed einde brengen en mengden zich regelmatig in de nevenklassementen.

Bij de U19 kwamen verschillende renners met heel goede benen uit de zware rittenkoers in Aubel de week voordien. Milan Feys legde met een 3e plaats in de tijdrit de basis voor zijn 3e plaats in het eindklassement. Sil Van Daele won knap de slotrit (en 11e in eindklassement) en Warre Van den Meerssche had zich gefocust op de groene rushestrui en kon deze ook meenemen naar huis. Ook Mauro Cuylits ( 8e in tijdrit en 9e in slotrit en 10e in eindklassement) en Yarno Heymans deden als eerstejaars aardig mee. De ploeg kon ook het algemene ploegenklassement winnen.

 

Bij de meisjes tekende Auke De Buysser voor een nieuwe straffe dubbelslag bij de U17.