De klapper van het laatste weekend van juli was de nieuwe Belgische wegtitel voor Yoran Van Gucht. Yoran won tot nog toe alle wegkampioenschappen waaraan hij deelnam dit seizoen (provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen op de weg en Belgisch kampioen tijdrijden), ongezien! Ook zijn ploegmaten eerstejaars deden het heel goed, met heel puike ereplaatsen voor Nick Van Royen (7e) en Yorick Slaets (11e). Onze 2e jaars nieuwelingen reden een heel aanvallende koers en waren in elke ontsnapping betrokken. Voor de eindspurt waren de beste pijlen dan ook verschoten maar ook bij hen zijn we trots op de gereden wedstrijd.

Bij de U19 stond vorige week donderdag een nieuwe manche van de Beker van België op het programma voor de U19 te Glineur (GP Pino Cerami). Emile Brouwers behaalde een knappe 2e plaats en ook in het ploegenklassement kaapten we de 2e plaats weg.

Onze aspiranten stonden aan de start van de Antwerp Cycling Tour, voor velen een eerste ervaring met een rittenkoers. Onze renners toonden veel grinta en konden zelfs enkele top 10 plaatsen bemachtigen met Arne Mettepenningen (5e en 6e), Lowie Baeck (7e en 10e), Fons Laureys (8e en 9e) en Eve Van Buynder (9e en 10e). Voor onze renners weer een nieuwe stap in hun ontwikkeling als coureur….

Een pak puike prestaties dus, proficiat aan iedereen! #rideforJarne

 

  

Op het Vlaamse kampioenschap U17 behaalde Yoran Van Gucht een nieuwe titel bij de eerstejaars. In een massasprint was hij de snelste.

Ook Yorick Slaets (6e) en Matis De Meijts (15e) konden zich vooraan plaatsen. Yoran droeg de zege op aan Jarne Lemmens. S avonds gingen de boezemvrienden Yorick en Robbe de bloemen afgeven bij de ouders en zus van Jarne. Mooie gebaren van Jarnes ploegmaten. Bij de 2e jaars sprintte Joppe Heremans heel knap naar plaats 3.

Op het Belgisch kampioenschap voor U19 te Anzegem, noteerden we bij de meisjes 3 top 15 plaatsen met Sara Maes (9e), Leontine Farazijn (11e) en Kirin Punnewaert (14e). Bij de heren reed Branko Huys een sterke koers, met een 9e plaats als beloning.

Op het provinciaal kampioenschap U15 te Erpe-Mere behaalden we ook 2 podiumplaatsen: Oskar De Meester reed naar plaats 3 (nadat hij eerder op de week ook al 2e werd) bij de U13 en ook Arne Mettepenningen behaalde een mooie bronzen plak bij de U14. Bij de meisjes U14 eindigden Eve Van Buynder (4e en eerder in de week ook 4e) en Imke De Mol (5e) ereplaatsen.

 

  

 

Een onwezenlijk tragisch bericht: U17 renner Jarne Lemmens is vannacht in zijn slaap overleden. Jarne was een vrolijke, positief ingestelde en leergierige jonge kerel die in onze club zijn sportieve droom nastreefde. Hij was heel graag gezien bij binnen de club bij ploegmaten en begeleiders, altijd bereid om anderen te helpen en bij te staan. We kunnen het niet vatten en we zullen Jarne ontzettend hard missen. Het verlies is onbeschrijflijk. Al onze gedachten zijn bij zijn ouders, familie en vrienden die we onze innige deelneming betuigen en die we heel veel moed en sterkte toewensen.

Net als vorig jaar organiseert onze club, in samenwerking met de sportdienst van Hamme en 360-Sports, terug een heus wielerkamp voor jonge renners en sportievelingen. Iedereen met een koersfiets of mountainbike is welkom. Ook nu weer zullen de jongeren op een speelse manier kennis kunnen maken met alle aspecten van de koers, maar ook met andere spel- en sportvormen. Alle info vind je terug hieronder. Inschrijven kan via volgende link: 

http://www.360-sports.be/Inschrijvingen/wielerkampHamme

Yoran Van Gucht werd provinciaal kampioen Oost-Vlaanderen bij U17 eerstejaars. Bij de tweedejaars geen titel maar wel 3 renners in de top 10 met Joppe Sterck (5e), Thibo Bastiaens (7e) en Cédric Van Raemdonck (9e). In Antwerpen was er geen kampioenschap op de weg, maar werd er een alternatieve versie op de piste georganiseerd. Daar kaapte Yorick Slaets het brons weg.

 

1 mei was opnieuw een topdag voor de club. Op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Sint-Lievens-Houtem werd Yoran Van Gucht Belgisch kampioen bij de eerstejaars U17. Met duidelijk verschil was hij de beste op een heuvelend parcours. Bij de tweedejaars U17 pakte Luca D’Hollander zilver na een ijzersterke tijdrit. Bij de U19 viel Branko Huys net naast het podium met een 4e plaats, op een handvol seconden van brons. Eefje Brandt strandde bij de dames U19 op 3 seconden van zilver en werd heel mooi 4e. Kirin Punnewaert werd in dezelfde tijdrfit knap 8e. Verder waren er top 20 noteringen voor Cédric Van Raemdonck (12e U17 2e jaars), Thomas Vercauteren (15e U19) en Mats Van den Schoor (18e U19). Een heel knap rapport dus, proficiat aan alle deelnemers! Speciaal woordje van dank ook aan trainer Michel Geerinck die de tijdritcultuur binnen de club een boost heeft gegeven en onze renners vakkundig heeft klaargestoomd.

Ook de niet-tijdrijders lieten zich gisteren gelden. Zowel Joppe Sterck (U17) als Jens Delahaye (U19) knoopten aan met een eerste seizoenszege in Ninove.

 

 

 

Begin april vond het PK tijdrijden plaats in enkele provincies. Uitschieter was de provinciale titel tijdrijden van Stef Scharre bij de U19 in Antwerpen. Naast deze titel ook nog tal van top 5 plaatsen op de tijdritkampioenschappen met zilver voor Elvia Peeters (dames U17), brons voor Jarne Lemmens bij de U17 en vierde plaatsen voor Matis De Meijts, Yorick Slaets (U17), Sébastien Van Poppel en Mats Van den Schoor (U19). Zowel in Antwerpen, Limburg als Vlaams-Brabant vielen we dus in de medailles. De Oost-Vlaamse kampioenschappen worden pas in augustus afgewerkt.

Ondertussen vertoefden onze U15 renners op stage in de Ardennen, waar menige berg werd beklommen. 

   

Op zaterdag 26 januari 2019 was de laatste pistemeeting van het seizoen: het BK omnium voor aspiranten, BK achtervolging dames jeugd en BK ploegkoers. Zoals heel het pisteseizoen heeft onze club zich getoond. Er gaan opnieuw 4 medailles mee naar huis. Bij de aspiranten werd Tibo verdienstelijk 19de in het omnium. Staf werd 11de in de eindstand. Klepper van de dag werd Arne die brons veroverde in het omnium ! Een mooie beloning na een regelmatige winter. Proficiat !

In de achtervolging 2 km werden onze clubrensters Gemke 9de, Kirin 6de en Sara mocht de kleine finale voor het brons rijden. Ze greep net naast brons. In het BK ploegkoers reden de jongens nieuwelingen, dames nieuwelingen en dames junioren tesamen. Voor de dames was er slechts één trui. Yorick en partner veroverden zilver bij de jongens. Aaike en partner werden tweede bij de dames en eerste nieuwelinge meisjes doch zonder trui. Die trui ging wel naar de club want Kirin tesamen met topsportschool partner behaalden goud. Proficiat ! Het is de eerste medaille van het seizoen en ineens goud, super !.

Eindbalans van de BK's deze winter op de piste: Onze club behaalde maar liefst 16 (!) medailles: 4 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen. Proficiat aan alle renners en rensters die deze winter zich op het ovaal in het zweet hebben gereden. Dank ook aan de medewerkers en helpende handen!

  

 

Op 25 januari stelden we onze club met trots voor aan pers en publiek. Een 125-tal renners zal onze clubkleuren verdedigen, ondersteund door onze trouwe sponsors en meer dan 40 supergemotiveerde medewerkers. Met een zeer uitgebreid wedstrijdprogramma, een talentvolle rennerskern en een kwaliteitsvolle jeugdopleiding zijn we er alvast klaar voor. Bekijk hier de presentaties van de ploegvoorstelling op deze site.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

De voorbije jaren kende onze jeugdwielerclub een intense samenwerking met 3 jeugdclubs uit Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Op zondag 20 januari om 13u presenteren we de resultaten van deze samenwerking aan het publiek op Velofollies in Kortrijk. Wat zijn de belangrijkste leerpunten, wat kan je beter wel of niet doen, hoe kijken we terug op de samenwerking… Je komt het allemaal te weten tijdens deze uiteenzetting.

Medewerkers 2022
Medewerkers Ad hoc 2022
Medewerkers-ouders 2022
Dames Jeugd 2022
Elites, U23 en vrije bonden 2022
U12 2022
U15 2022
U17 2022
U19 Competitiekern 2022
U19 Topsportkern 2022
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Auke De Buysser Vlaams kampioene, Laura Fivé provinciaal kampioene en 11 medailles in totaal dit weekend. U19 neemt leiding per team en individueel in Beker van Belgie
07/06/2022
Citius, Altius, Fortius of Sneller, Hoger, Sterker. Dit Olympisch citaat past perfect bij wat onze renners ook dit weekend weer uit de kuiten schudden.
23/05/2022
Nieuwe provinciale kampioen U19 met Jens Verbrugghe en winst voor Lomme Van den Meerssche in topcompetitie U17 (GP Van Springel)
16/05/2022
2 nieuwe provinciale kampioenen U17 (en 5 podia) en winst en leiderstrui in Beker van Belgie U19
09/05/2022
Clubrenners blinken uit op Belgisch kampioenschap tijdrijden
02/05/2022
Kalender
  June 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com