18 titels, 4x zilver en 9x brons op kampioenschappen en dit zonder het pisteseizoen dat werd geannuleerd. Daarnaast nog een resem zeges in klassiekers en grote wedstrijden: eindwinst met de club in de Beker van België U17 én U19, individuele eindwinst BVB U19, eindwinst, knelpunten en jongerenklassement topcompetitie en ga zo maar door. Bij deze nogmaals aan alle jongens en meisjes van de club: dikke proficiat voor jullie inzet, doorzettingsvermogen en teamspirit! Dan is er heel veel mogelijk. Daarnaast waren we getuige van een enorme instroom van jonge renners bij de U12 en U15 en trokken we volop de kaart van multidiscipline, met heel veel renners op de piste en in het veld. Grote dank ook aan onze sponsors én begeleiders om dit alles mogelijk te maken!

 

Het wekelijkse overzicht met clubprestaties begint zo stilaan hallucinante vormen aan te nemen. Dit weekend haalden onze renners en rensters weer eens fel uit.

Op het Belgisch kampioenschap U15 behaalden we maar liefst 3 titels en 1 zilveren plak. Auke De Buysser strandde in de tijdrit op een zucht (78 hondersten van een seconde) van goud, in de wegrit toonde ze zich voor het 3e jaar op rij de beste. Bij de U15 jongens werd Thibaut Van Damme Belgisch kampioen, hij is bezig aan een indrukwekkende reeks. Nog in die wedstrijd konden ook Lenn Huych (9e) en Fons Laureys (10e) nog een knappe ereplaats behalen. Bij de U14 haalde Storm Van den Eynde uit in de tijdrit met winst. Storm begon pas dit jaar te koersen maar maakte al enorme progressie, dit konden we ook op training al merken. In de tijdrit behaalde ook Giel De Nul nog een top 10. Bij de U13 behaalde ook Senne De Loose een mooie top 10 in de wegrit. In een andere wedstrijd noteerden we nog een top 5 voor Briek Debacquer, een plaats waar hij stilaan een abonnement op heeft.

Daarnaast was er het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen MTB in Hamme. Ook hier kaapten we 2 medailles weg met Oskar De Meester (2e) en Maurits Smet (3e). Proficiat ook aan alle clubdeelnemers om eens van een andere discipline te proeven. Hetzelfde geldt voor onze pistiers die eerder deze week in Wilrijk actief waren met oa winst voor Giel De Nul in het omnium.

 

Bij de U17 begon de afgelopen week alweer zoals ze de week ervoor was geëindigd: Nolan Huysmans zette met een zege in Temse zijn ijzersterke reeks verder. Cédric Keppens sprintte naar een knappe 3e plaats in Dadizele.

In de GP Herman Van Springel dit weekend (manche topcompetitie) haalden onze jongens fors uit: Steffen De Schuyteneer haalde het nipt voor Nolan Huysmans in een massasprint, Cédric Keppens werd 9e en met Nicolas Aernouts als 16e posteerden we maar liefst 4 renners in de top 16. Indrukwekkend! Wetende dat Jarne Lemmens hier ooit zijn laatste koers reed, maakt deze unieke prestatie nog specialer. #RideforJarne

 

Onze U19 moesten 2x aan de slag in de Beker van België, met een dubbele opdracht: de leiderstrui van Senne Willems verdedigen en onze koppositie in het ploegenklassement vrijwaren. Met een 11e en 4e plaats kon Senne zijn voorsprong mooi uitbouwen, en met 18 punten voorsprong met nog 1 manche te gaan heeft hij een heel mooie uitgangspositie. Voor het clubklassement wordt het nog spannend in Jemeppe: onze collega’s van WAC hebben momenteel 1 puntje voorsprong, de derde volgt al op ruime afstand. We zagen dit weekend 2 sterke teams die hard voor elkaar werkten. Nog bij de U19 behaalde Joppe Heremans een nieuwe zege na een sprint met 2 en werd Thibo Bastiaens mooi 2e in een andere wedstrijd. Eerder deze week noteerden we een 4e plaats voor Jelle Van Genechten.

Topnieuws tot slot ook voor Cédric Van Raemdonck en Branko Huys, 2 clubjeugdrenners die een contract tekenden bij het Lotto-Soudal Development Team. Heel leuk om zien dat de jeugdtalenten ook verder doorstromen.

   

 

 

Ook op de nationale feestdag pakten onze renners uit met grootse resultaten. Op het Vlaams kampioenschap U15 behaalde Auke De Buysser een klinkende overwinning bij de meisjes. Bij de jongens behaalde Thibaut Van Damme een knappe zilveren medaille. Ook Lenn Huych (8e U15) en Senne De Loose (9e U13) behaalden een mooie top 10.

In de beker van België U19 kwam ons team heel sterk voor de dag: Senne Willems behaalde de zege en ook Joppe Heremans reed top 10 (9e). Meteen ook goed voor winst in het dagklassement.

In de beker van België staat onze club aan de leiding na 2 gewonnen proeven (na ook het BK ploegentijdrijden van 2 weken terug). Senne Willems draagt ook de gele trui van het individueel klassement U19. Ook bij de U17 staan we aan de leiding in de beker van België na een sterk BK ploegentijdrijden en winst vorige week in Frasnes.

Naast al deze exploten won ook Steffen De Schuyteneer weer bij de U17 in Ninove (7e zege!). Nolan Huysmans werd knap 2e in een andere U17 wedstrijd. Daarnaast waren we ook blij verrast met een eerste overwinning voor U15 renner Seppe De Waele. Seppe begon vorige zomer met competitiewielrennen en ondanks een ernstige knieblessure deze winter, heeft hij al een enorme progressie gemaakt. Gisteren volgde een mooie beloning voor al dat harde werk. Proficiat iedereen, onze clubrenners zitten duidelijk in een positieve flow!

Ook komend weekend staat weer heel wat op het programma, met oa 2 rittenwedstrijden voor U19 (1 in België en 1 in de Oostenrijkse bergen) en het BK weg voor U17. En volgende week organiseert de club het jaarlijkse zomerwielerkamp, waar een 50-tal jonge U12 en U15 renners weer zal ondergedompeld worden in het wegwielrennen, crossen, BMXen en pisterijden.

Het BK tijdrijden verliep weer heel voortvarend voor onze clubrenners: bij de U17 2e jaars vlamde Milan Van den Haute naar de titel, bij de 1e jaars werd Nolan Huysmans heel knap 2e. Brons was er voor Thibaut Van Damme bij de U15, op enkele honderdsten van zilver en mits niet verkeerd gestuurd op het eind ook goud binnen bereik. Bij de U19 reed Luca DHollander naar een sterke 4e plaats. Bij de U23 zagen we ook ex-Aviatoren Noah Vandenbranden en Branko Huys naar een 3e en 4e plaats snellen, de doorstroming verloopt dus vlot.

Daarnaast waren er zeges voor die andere Belgische kampioen U17 Steffen De Schuyteneer, U19 renner Robbe Claessens en U15 renster Auke De Buysser (ook weer 3e tussen de jongens). Proficiat iedereen!

 

Prachtzege van Steffen De Schuyteneer in de Beker van Belgie te Frasnes. Ploegmaat Milan van den Haute kleurde mee de wedstrijd met een straffe solo maar kwam jammer genoeg ten val in de sprint. Nolan Huysmans sprintte naar een knappe 5e plaats en ook Arne De Maere behaalde een top 30. Met die resultaten wonnen we ook het ploegenklassement en leiden we ook in de Beker van Belgie. Proficiat aan het team en crew!

 

De dag na de wedstrijd in Frasnes stond Nolan Huysmans paraat op het circuit van Zolder. Daar vond het provinciaal kampioenschap tijdrijden voor de provincie Vlaams - Brabant plaats.

Nolan klokte daar de snelste tijd neer en mocht zo met de gouden medaille en bijbehorende trui naar huis.

It’s Aviator time! Vandaag zijn onze U19 renners opnieuw Belgisch kampioen ploegentijdrijden geworden! Ons U17 team werd heel knap 3e! 
 
Ons U19 team is nu al sinds 2018 ongeslagen op het BK ploegentijdrijden! Ondanks de materiaalpech van Yoran Van Gucht in het begin en de lekke band Van Luca DHollander op het einde stoomde het resterende viertal met Jelle Van Genechten, Senne Willems, Joppe Sterck en Cédric Van Raemdonck door naar de titel, met meer dan 30 sec voorsprong op de nr 2 en meer dan 1 minuut op nr 3. Een fantastische prestatie!
Bij de U17 strandden onze jongens op 14 sec van de titel, wel goed voor een knappe bronzen medaille op 30 teams! Milan Van den Haute, Steffen De Schuyteneer, Nolan Huysmans, Arne De Maere, Edgard Clemminck en Jaan Sterck mogen terugblikken op een sterke rit, proficiat!
Speciale vermelding hierbij voor onze U17 en U19 crews, die maandenlang bezig zijn geweest met de voorbereiding op dit BK. Ook aan hen een dikke proficiat! 
En tot slot ook een dikke dankuwel aan al sponsors en in het bijzonder onze materiaalsponsors Specialized, FastR wheels en Bioracer om ons van het beste materiaal te voorzien en 360-Sports voor de know-how en metingen rond (ploegen)tijdrijden!
Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U12-U15 BLAUW
U12-U15 GEEL
U12-U15 GRIJS
U12-U15 GROEN
U12-U15 ORANJE
U12-U15 WIT
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Klaar voor 2024
31/01/2024
Happy 2024!
22/12/2023
Clubfeest en ploegvoorstelling op 20 januari. Wil jij er ook bijzijn? Schrijf in voor 10 januari.
20/12/2023
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com