De nieuwe schoolstart heeft de motivatie van onze renners zeker niet aangetast. Het werd een weekend vol mooie resultaten en enkele overwinningen.

Bij de aspiranten kon Quinten Dalving een 7e zege behalen, dit na een solo deze keer. Ook Fleur De Veirman mocht zegevieren in Stekene.

Nog in Stekene werd Nick Van Royen knap 5e bij de 12-jarigen. Ook bij de 13- en 14-jarigen konden we nog enkele top 10 plaatsen noteren. Ook een pluim voor onze miniemen in Stekene, ze deden onze clubkleuren veel eer aan!

Bij de nieuwelingen scoorden we collectief sterk in Wichelen met een 3e (Branko Huys), 4e (Tristan Van Hassel) en 8e (Arjan Poleij) plaats. Daags nadien werd Arjan ook nog sterk 2e in Nederland. In Oostende fietste Thomas Vercauteren naar een top 5.

Sybren Van Houte en Wannes De Beer deden internationale ervaring op met het ITD Team in Frankrijk. Sybren deed het heel goed met een ereplaats in het jongerenklassement en een 45e plaats in het algemene klassement. Ook Wannes deed zijn best en weet nu hoe het er internationaal aan toegaat. Tussen de 150 deelnemers en 12 nationaliteiten deden ook de andere ITD renners het heel goed met oa een 8e en 17e plaats in het eindklassement. Straffe resultaten.

Bij de junioren kon Jari Clauwaert een verdiende 3e zege in de wacht slepen, dat door de snelle mannen in een kopgroep te verrassen net voor de sprint. Op zondag behaalde Tim Bierkens nog een mooie 5e plaats.

Bij de meisjes-jeugd komt Lotte Rotman na een lange herstelperiode weer volop dreef. In Naast kon ze haar 4e seizoenszege behalen, net op tijd in vorm voor het EK dus. Op zaterdag werd Marjon Claus ook al knap 2e.

Zowel de nieuwelingen als de junioren zijn dus klaar om komend weekend de clubkleuren te verdedigen tijdens de Beker van België voor U17 te Ophasselt en de interclub in Zemst voor U19.

Na talloze ereplaatsen kon Quinten Dalving de overwinning behalen te Mechelen bij de 13-jarigen. Onze 14-jarigen behaalden ook top 10 met Thibeau Colman (7e) in Mechelen en Natan Cornelis (8e) en Manu Van Hoof (9e) in Woluwe.

In Oostakker leverden onze U17 een mooie collectieve prestatie, met Thomas Vercauteren als 2e en Arjan Poleij als 5e mooi in de top 5.

Bij de U19 werd Tim Bierkens knap 3e.

Onze miniemen gaven oa in Moerzeke bij Hamme het beste van zichzelf, met vele ereplaatsen.

Onze dames-jeugd was aan de slag in de 2-daagse te Zottegem. In een sterk internationaal peleton werd Marjon Claus knap 5e in de openingsrit. Op dag 2 reden gastrenster Shimoyama (13e) en lotte Rotman (16e) zich in de kijker. Intussen werd ook bekend dat Lotte Rotman de Belgische kleuren mag gaan verdedigen op de wegrit tijdens het Europese kampioenschap te Plumelec. Succes!

Volgend weekend verdedigen Wannes De Beer en Sybren Van Houte onze clubkleuren met het ITD Team, samen met 2 Fransen en een Luxemburger in het Criterium Européen in Luxemburg. Succes!

Na tal van top 5 plaatsen (vrijdag nog 4e in Berlare) behaalde Marjon Claus zondag haar oververdiende eerste overwinning in Ledegem.

Op het BK aspiranten was Quinten Dalving onze beste renner met een 6e plaats in de tijdrit en een 5e plaats in de wegrit, op een zucht van het podium. Bij de 14-jarigen ging het er razend snel aan toe (41.5 km/u gemiddeld). Iljo Blansaer (12e) en Jado Bleyenberg (19e) reden een knappe top 20 tussen de 80 besten van het land, Manu Van Hoof kon zich ook in het koppeloton handhaven. Bij de meisjes viel Fleur De Veirman (11e) net buiten de top 10.

In de andere aspirantenwedstrijden konden Jeff Van Pelt (6e) en Natan Cornelis (9e) een ereplaats behalen.

Onze nieuwelingen waren actief in de 3-daagse West-Vlaanderen Cycling Tour. Ook hier was het niveau heel hoogstaand. Arjan Poleij kon in de 2e rit mee met de toppers en wered knap 7e. In het eindklassement werd hij ook knap 7e en in het jongerenklassement werd hij 2e. Met onze voornamelijk eerstejaarsteam konden we veel ervaring opdoen. In de ploegentijdrit kon onze ploeg een 11e plaats behalen.

Daarnaast waren onze junioren actief in de Omloop Vlaamse Gewesten en de beloften in de Ronde van Oost-Vlaanderen U23, daar konden we geen topnotering behalen. Onze miniemen lieten zich oa zien in Herzele en Hoegaarden.

Een druk weekend dus met veel kansen voor onze renners om zich te ontwikkelen.

Eerder deze week waren Jari Clauwaert en Quinten Dalving ook al de beste op de piste. Proficiat!

Volgend weekend staan onze dames-jeugd centraal, met een interclub te Zottegem (2-daagse).

Geen overwinning dit weekend maar wel weer een pak mooie prestaties. Bij de aspiranten behaalden zowel Quinten Dalving als Fleur De Veirman een mooie tweede plaats. Iljo Blansaer behaalde ook een knappe 6e plaats. Ook onze miniemen lieten zich op diverse plaatsen weer opmerken.

Bij de nieuwelingen sprintten Arjan Poleij en Tristan Van Hassel zich naar een eervolle 3e en 4e plaats in Meulebeke. In de klimkoers te Polleur lieten Branko Huys (13e, 2e eerstejaars) en Sybren Van Houte (43e, 8e eerstejaars) hun klimcapaciteiten zien.

Naast de sportieve prestaties was er natuurlijk ook het huwelijk van Véronique en Rudy afgelopen weekend. Het werd een prachtige dag, met ook een receptie voor onze clubrenners.

De volgden dagen beloven alvast weer een heel druk weekend te worden: zo is er de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften waar we met een mix-ploeg aantreden, is er voor de nieuwelingen de West-Vlaanderen Cycling Tour vanaf vrijdag en zondag treden onze junioren aan in de Omloop der Vlaamse Gewesten, terwijl onze aspiranten strijden voor de Belgische titel. Succes iedereen!

Aspirant Quinten Dalving knoopte na een reeks ereplaatsen terug aan met de zege.

Marjon Claus werd knap 3e in zingem, ook Lotte Rotman toonde met een 9e en 7e plaats aan dat de grote vorm op komst is.

Bij de U17 waren er dichte ereplaatsen voor Arjan Poleij (4e) en Sybren Van Houte (5e).

De U19 worden steeds sterker in de intercubs, met een top 10 in het clubklassement in de Museeuw Classic. Jari Clauwaert (20e) en Geert Verheijen (28e) haalden de top 30.

En uiteraard genoten we volop mee van de Olympische titel van Greg. Een koers om nooit meer te vergeten!

Nieuws
Het wielerjaar 2018 was een prachtig jaar voor de club: geniet mee na met onderstaand foto-overzicht...
07/12/2018
Restaurantweekend 8 en 9 december 2018
31/10/2018
Overzicht samenstelling teams 2019
04/10/2018
Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team gaat samenwerken met Autoglas Wetteren Cycling Team en Top Gear BMX om jeugdwerking verder te versterken
15/09/2018
Initiatie wielrennen en info-avond voor beginnende fietsers van 8 tot 14 jaar in september
06/09/2018
Kalender
  December 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com