Op de recente Belgische jeugdkampioenschappen piste in Gent heeft onze club Avia-Rudyco Cycling Team geschiedenis geschreven. Onze renners en rensters wonnen 14 titels (alle titels U17 en U19 jongens op 2 na), 17 keer zilver en 12 keer brons, wat neerkomt op 60% van alle te winnen medailles in de categorieën waar clubrenners startten.

Thibaut Van Damme tekende voor een unieke 8 op 8 bij de U17 en bij de U19 toonden we onze kracht in de breedte met 4 verschillende kampioenen (Nolan Huysmans, Milan Van den Haute, Tom Crabbe en Steffen De Schuyteneer).

In totaal behaalden 10 verschillende renners/rensters medailles en/of titels.

 

Als club zijn we uiteraard fier op deze prestaties, die wellicht onevenaarbaar zullen blijken in de toekomst. Belangrijker dan deze titel- en medailleoogst is dat we onze renners zullen blijven stimuleren om meerdere disciplines te combineren en hen daarbij te ondersteunen. Zo ontwikkelen ze zich optimaal met het oog op hun wielertoekomst.

Naast de piste heeft de club ook een uitgebreide crosswerking. Deze week mogen ook onze modderduivels U15 zich laten gaan op de Slekkencross te Hamme op 4 januari, die tevens geldt als provinciaal kampioenschap. Dit alles in een organisatie van clubmedewerker Dany De Wilde en zijn crew.