Wat een weekend! We vallen in herhaling, maar ook de voorbije dagen schudden onze renners en rensters weer het beste uit hun benen.

We starten met de knappe solo van 30km van Lomme Van den Meerssche in de topcompetitie U17, resulterend in winst. Deze GP Herman Van Springel heeft voor onze club een speciale emotionele betekenis, meer hierover verder deze week. De pelotonsprint voor de 4e plaats werd gewonnen door Cedric Keppens, die ook de gele leiderstrui verovert in deze competitie. In de jongerenstand behoudt Thibaut Van Damme de leiding.

Deze nieuwe knalprestatie maakt dus dat alle manches van de topcompetitie en Beker van België bij U17 en U19 (4 in totaal tot dusver) gewonnen werden door een clubrenner. Ook alle leiderstruien van de algemene klassementen worden gedragen door een Aviator. Van een unicum gesproken.

 

Over naar de provinciale kampioenschappen U19 dan. In het Oost-Vlaamse PK op Pollareberg zagen we een heel sterk team aan het werk. Jens Verbrugghe zette de kroon op het werk, in een vlucht met clubmakker Milan Feys die sterk 2e werd. Met maar liefst 4 renners in de top 10 en 7 in de top 25 collectief een glansprestatie. Ook in de andere provincies kwamen onze renners uitgebreid in beeld, met enkele knappe resultaten als bonus.

Ook hier kort een terugblik: van alle verreden PKs in Oost-Vlaanderen (weg en tijdrit) bij de U17 en U19 in 2022 werden alle titels (op 1 na) gewonnen door een clubrenner. Zeer straf!

 

Ook in de gewone wedstrijden mochten enkele clubrenners van de zege proeven: bij de U17 jongens greep Nicolas Aernouts zijn langverdiende zege, bij de meisjes sprintte Auke De Buysser soeverein naar haar 5e palm van dit seizoen.

Bij de U15 won Brent Biesbroeck in eigen streek, voor ploegmaat Kobe Teughels. Ook Laura Fivé reed naar een nieuwe overwinning bij de meisjes. Storm Van den Eynde sprintte zich naar een 2e plaats bij de 14-jarigen, ook Giel De Nul behaalde een top 5 ondanks mechanische problemen. Bij de 13-jarigen reed Mats De Ridder naar een knappe 2e plaats, net als Daan Van Raemdonck die even knap op het podium stond als 2e.