Onze renners zorgden alweer voor een te gek weekend, zodat we zelfs niet weten waar te starten.

Laten we beginnen met de provinciale kampioenschappen voor U17. In Oost-Vlaanderen zette Thibaut Van Damme de toon door bij de 1e jaars naar de titel te sprinten. Ook Tygho De Backer (6e), Fons Laureys (12e) en Lowie Baeck (15e) nestelden zich mooi in de top 15. Bij de 2ejaars verlengde Cedric Keppens zijn titel op overtuigende wijze in een vlucht met 3. Ook Nicolas Aernouts (10e) reed zich in de top 10, Thor De Paepe zag door een weerspanning versnellingsapparaat een topnotering aan zich voorbijgaan. In West-Vlaanderen kon Lomme Van den Meerssche zijn titel net niet verlengen, maar ook met een 2e plaats kan je terecht fier zijn. In Vlaams-Brabant raakte titelverdediger Nolan Huysmans in de kant net voor de sprint. Hij kon zich nog net naar het podium sprinten (3e). En in Antwerpen was er het PK op de piste, waar Milan De Winter zilver veroverde. Limburg even buiten beschouwing gelaten (we hebben geen enkele Limburgse renner), stonden we dus in alle provincies op het podium bij de U17. Weer een unieke primeur. Nog het vermelden waard bij de U17: Emile Waumans, pas een maand geleden gestart met koersen, sprintte zich naar een knappe 7e plaats in Merchtem.

 

De U19 renners stonden voor een zwaar weekend met maar liefst 3 interclubs. In de Beker van Belgie reden we de perfecte race als team. Steffen De Schuyteneer zette de kroon op het werk met een ruime sprintzege, Yoran Van Gucht (16e) pakt de gele leiderstrui in de Beker. Na de eerste manche Beker van Belgie bij de U17 winnen we nu dus ook de openingsrit op de weg bij de U19. Ook als club eindigden we mooi 2e en rukken we op naar plaats 2 in het ploegenklassement van de Beker, waar we met rasse schreden naderen op de leider. Luca Van der Vreken en Edgard Clemminck kwamen jammer genoeg ten val, beterschap aan hen!

Een ander U19 team stond voor een zwaar tweeluik met Luik-Bastenaken-Luik op zaterdag (nog geen uitslag) en de GP Bob Jungels in Luxemburg op zondag. Op Luxemburgse wegen deden onze renners het alvast zeer goed, met 3 top 25 noteringen voor Quinten De Buysser (ook in de aanval), Sil Van Daele en Jens Verbrugghe, die men echter over het hoofd zag in de uitslag (fietswissel eerder in de wedstrijd waardoor hij zonder transponder reed).

 

Bij de U15 moesten we helaas enkele valpartijen noteren (beterschap iedereen!) maar konden Brent Biesbroeck (2e) en Siebe De Clercq (4e) naar een top 5 rijden.

We zagen ook enkele renners passeren die hun communie/lentefeestfoto’s in het thema van de koers hadden gehuld, heel tof.

Proficiat aan alle renners!