Onze clubrenners trokken de voorbije week de grenzen over om hun wielertalenten verder te exploreren. En het werden alvast heel geslaagde uitstappen!

Bij de U17 mocht Branko Huys proeven van de Olympische sfeer op de Jeugdolympiade te Gyor (Hongarije). Branko werd 24e in de tijdrit en eindigde in de groep tijdens de wegrit. Alleszins een uniek en onvergetelijke ervaring voor Branko en een eer voor de club om een renner af te vaardigen op zo’n evenement.

Zondag 30 juli trok Arjan Poleij, uitstekend op dreef met reeds 10 zeges in België en Nederland, naar de Polynormande in Frankrijk. Een zeer gerenommeerde klassieker met de 150 beste Fransen aan de start. Arjan zorgde er voor een uitschieter door de snelste te zijn van een kopgroep van 6 en zo zijn 11e en ongetwijfeld mooiste zege van dit seizoen te boeken!

De U19 renners trokken naar de Niedersachsen Rundfahrt in Duitsland, waar de betere U19 renners in Europa aan de start stonden. Onze selectie deed het er heel goed, met

Rit 1: Louis Rose Davies 5e, Zak Coleman 15e en Oliver Robinson 22e

Rit 2 (ind tijdrit): Louis Rose Davies werd 14e in de tijdrit, winst was weggelegd voor Andreas Leknessund, die in deze rittenkoers niet voor ons team uitkwam maar bij de Noorse nationale ploeg.

Rit 3: Louis Rose Davies 8e , Oliver Robinson 11e en Zak Coleman 20e. Met ook winst in ploegenklassement van de rit.

Rit 4: Oliver Robinson 7e, Louis Rose Davies 11e en Zak Coleman 26e.

In het algemene klassement eindigde Louis Rose Davies knap 6e.

In het eindklassement eindigden we prachtig 6e met Oliver, Louis, Zak, Geert, Kevin en Tim. Zo werden we ook de 1e Belgische ploeg ook.

In eigen land eindigde Thomas Vercauteren in de top 20 op het BK. In andere wedstrijden waren er ereplaatsen voor Tristan Timmermans (4e) en Milan Cosyns (5e).

In Schellebelle tenslotte waren onze jongste clubleden aan de slag. Met veel overgave gaven ze het beste van zichzelf. Plaatselijke renner Ian Kimpe mocht zelfs de bloemen meenemen en bij de aspiranten werden Fleur De Veirman en Aaike Cools respectievelijk 2e en 3e. Ook nog enkele bemoedigende woorden voor onze jongste held Victor-Jan Hiel die in zijn eerste wedstrijd ongelukkig ten val kwam en met een pak schaafwonden en geblutst naar huis moest. Veel beterschap Victor-Jan! 

Volgende week trekken de U17 renners naar de Tour de l’Ain in Frankrijk, een topwedstrijd in Frankrijk met internationale deelname waar onze renners een paar heuse cols voor de wielen geschoven krijgen. Laten we alvast op het huidige elan verder gaan…