Met trots stelden we op 13 januari ons team 2017 aan pers, publiek en facebookvolgers voor! Een 100-tal renners zal onze clubkleuren verdedigen, ondersteund door onze trouwe én nieuwe sponsors en met meer dan 30 supergemotiveerde en deskundige medewerkers. Met een zeer uitgebreid wedstrijdprogramma, een verstevigde internationale samenwerking via het ITD Project en een kwaliteitsvolle jeugdopleiding zijn we er alvast klaar voor. 

Volg ons team op Facebook: https://www.facebook.com/Rudycocyclingteamvzw/?fref=ts -> Vind ik leuk.

Lees alles over het reilen en zeilen van onze club in deze laatste editie van 2016.

Nieuwsbrief december 2016


Met de transferperiode in zicht is de kern voor het Hamse Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team voor 2017 nu al zo goed als samengesteld. Bij de nieuwelingen wordt de volledige beloftevolle kern eerstejaars behouden en stappen ook alle talenten van 14-jarige aspiranten mee in een nieuw project. Met een provinciale titel op de weg, een 2e plaats op het Belgisch kampioenschap, een 2e, 5e en 7e plaats op het Vlaams kampioenschap, een 2e plaats op het provinciaal kampioenschap tijdrijden, een 5e op het Belgisch kampioenschap tijdrijden, een 4e plaats op het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden, een 7e plaats in het eindklassement in de West-Vlaanderen Cycling Tour en een pak overwinningen werd het een boerenjaar voor deze categorie.

De club is dan ook trots dat de volledige kern zich ook in 2017 verder binnen de club wil ontwikkelen. Naast het zeer uitgebreide Belgische programma van topwedstrijden zal het internationale programma verder uitgebreid worden. Daarnaast zal de begeleiding zich verder optimaliseren door samenwerking met een professionele partner.

Deze lijn wil de club ook doortrekken naar de junioren toe. Ook hier blijven de sterkhouders aan boord. Daarnaast wil de club zich nog verder versterken met een 2-tal renners die graag een mooi nationaal en internationaal programma rijden en die hun strepen verdiend hebben op Belgisch niveau. Dit om tot een kern van 15-17 renners te komen. Ook hier wordt de begeleiding verder versterkt en kan de club een mooi aanbod aan extra-sportieve en materiële voordelen bieden via de partners Specialized en Bioracer. Mogelijke kandidaten kunnen een seintje geven via rudycocyclingteam@hotmail.com, waar de kandidaturen discreet worden verwerkt.

Naast de sportieve uitbouw engageerden ook de huidige sponsors zich om zich op lange termijn aan de club te verbinden. Daarnaast werden ook nieuwe sponsors aangetrokken. Het Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team is dus klaar om ook in de komende jaren het jeugdwielrennen in Vlaanderen verder te helpen ontwikkelen.

Onze miniemen gingen op ‘stage’ naar Voeren. Impressies van deze fantastische uitstap kon je gisteren al bekijken tijdens het filmpje dat op onze facebook pagina is gepost.

Eerder deze week toonden onze clubrenners zich al op de piste. Zo behaalde Quinten Dalving zijn 4e opeenvolgende zege bij de 13-jarigen. Bij de 14-jarigen kon Alec Maes een knappe 2e plaats behalen. Een mooie bekroning voor het zomerse pisteseizoen. Op de weg won Quinten Dalving de sprint voor de 2e plaats te Wortegem. Fleur De Veirman was het beste meisje bij de 13-jarigen.

In de Beker van België manche in Ophasselt sprintte Arjan Poleij naar een knappe 14e plaats. Ook de andere renners, allen eerstejaars, deden het heel goed.
In Gits sprintte Sybren Van Houte naar een 2e zege. Het werd een vruchtbare dag want Sybren won ook het sprintklassement. In Poeke werd Milan Cosyns mooi 6e.

Fotos vind je terug op onze facebookpagina.

De nieuwe schoolstart heeft de motivatie van onze renners zeker niet aangetast. Het werd een weekend vol mooie resultaten en enkele overwinningen.

Bij de aspiranten kon Quinten Dalving een 7e zege behalen, dit na een solo deze keer. Ook Fleur De Veirman mocht zegevieren in Stekene.

Nog in Stekene werd Nick Van Royen knap 5e bij de 12-jarigen. Ook bij de 13- en 14-jarigen konden we nog enkele top 10 plaatsen noteren. Ook een pluim voor onze miniemen in Stekene, ze deden onze clubkleuren veel eer aan!

Bij de nieuwelingen scoorden we collectief sterk in Wichelen met een 3e (Branko Huys), 4e (Tristan Van Hassel) en 8e (Arjan Poleij) plaats. Daags nadien werd Arjan ook nog sterk 2e in Nederland. In Oostende fietste Thomas Vercauteren naar een top 5.

Sybren Van Houte en Wannes De Beer deden internationale ervaring op met het ITD Team in Frankrijk. Sybren deed het heel goed met een ereplaats in het jongerenklassement en een 45e plaats in het algemene klassement. Ook Wannes deed zijn best en weet nu hoe het er internationaal aan toegaat. Tussen de 150 deelnemers en 12 nationaliteiten deden ook de andere ITD renners het heel goed met oa een 8e en 17e plaats in het eindklassement. Straffe resultaten.

Bij de junioren kon Jari Clauwaert een verdiende 3e zege in de wacht slepen, dat door de snelle mannen in een kopgroep te verrassen net voor de sprint. Op zondag behaalde Tim Bierkens nog een mooie 5e plaats.

Bij de meisjes-jeugd komt Lotte Rotman na een lange herstelperiode weer volop dreef. In Naast kon ze haar 4e seizoenszege behalen, net op tijd in vorm voor het EK dus. Op zaterdag werd Marjon Claus ook al knap 2e.

Zowel de nieuwelingen als de junioren zijn dus klaar om komend weekend de clubkleuren te verdedigen tijdens de Beker van België voor U17 te Ophasselt en de interclub in Zemst voor U19.

Na talloze ereplaatsen kon Quinten Dalving de overwinning behalen te Mechelen bij de 13-jarigen. Onze 14-jarigen behaalden ook top 10 met Thibeau Colman (7e) in Mechelen en Natan Cornelis (8e) en Manu Van Hoof (9e) in Woluwe.

In Oostakker leverden onze U17 een mooie collectieve prestatie, met Thomas Vercauteren als 2e en Arjan Poleij als 5e mooi in de top 5.

Bij de U19 werd Tim Bierkens knap 3e.

Onze miniemen gaven oa in Moerzeke bij Hamme het beste van zichzelf, met vele ereplaatsen.

Onze dames-jeugd was aan de slag in de 2-daagse te Zottegem. In een sterk internationaal peleton werd Marjon Claus knap 5e in de openingsrit. Op dag 2 reden gastrenster Shimoyama (13e) en lotte Rotman (16e) zich in de kijker. Intussen werd ook bekend dat Lotte Rotman de Belgische kleuren mag gaan verdedigen op de wegrit tijdens het Europese kampioenschap te Plumelec. Succes!

Volgend weekend verdedigen Wannes De Beer en Sybren Van Houte onze clubkleuren met het ITD Team, samen met 2 Fransen en een Luxemburger in het Criterium Européen in Luxemburg. Succes!

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
Elites, U23 en vrije bonden 2023
U12 2023
U15 2023
U17 2023
U17-U19 Meisjes 2023
U19 Competitiekern 2023
U19 Topsportkern 2023
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
4 Vlaamse titels op de piste bij U15 en U17, brons op BK cross U15
28/11/2022
Wonderjaar 2022: een overzicht
21/11/2022
U17 en U19 teams winnen voor 2e jaar op rij Beker van België. Steffen De Schuyteneer wint individueel eindklassement U19.
03/10/2022
Open training / initiatie 8-14 jarigen
22/08/2022
2 nieuwe Belgische titels, zilver en brons, knappe prestaties in Beker van België en Tryptique Ardennais, en nog veel meer...
16/08/2022
Kalender
  November 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com