In het kader van de nieuwe clusterclubs, die het mogelijk maken om flexibele samenwerkingverbanden te smeden tussen verschillende clubs, heeft het Rudyco Cycling Team vzw 2 akkoorden afgesloten.

Een eerste akkoord betreft de dameswerking. De opleiding van U12/U15 dames blijft volledig in handen van de club. Voor de U17 en U19 gaat de club samenwerken met Autoglas Wetteren Cycling Team vzw. Deze club richt zich vooral op elites en heeft ook enkele jeugdleden. Door samen te werken, zullen financiële, logistieke en sportieve middelen beter gecombineerd worden om zo de dames optimaal te begeleiden.

Daarnaast sloot de club een akkoord af met Top Gear BMX vzw. In het verleden werkten de clubs al officieus samen. In het kader van een multibike opleiding zullen de clubs een aantal trainingen open stellen voor elkaars leden, om zo kennis te maken met andere aspecten van wielrennen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

We danken beide clubs alvast voor het vertrouwen en zijn er zeker van dat we zo de kwaliteit van onze clubwerking verder kunnen verbeteren.

Persbericht